Heb jij individuele begeleiding nodig bij het structureren van jouw dagelijks leven? Met onze ambulante begeleiding krijg je weer grip op je dag. Jouw vaste begeleider leert je bijvoorbeeld:

  • het op orde van je huis
  • omgaan met geld & administratie
  • omgaan met mensen
  • goed voor jezelf zorgen
  • gesprekken met instanties op het gebied van werk, wonen en scholing. 

Begeleiding individueel of ambulante begeleiding?

De begeleider neemt deze taken niet van je over. Hij of zij ondersteunt je met deze taken. Met als doel dat je er zelf beter in wordt. Jouw zelfredzaamheid wordt in stand gehouden of bevorderd. Een ander woord voor individuele begeleiding is ambulante begeleiding of woonbegeleiding.

Eén aanspreekpunt

Kies je voor individuele begeleiding bij Prima Zorg en Welzijn dan kies je voor een-op-een-begeleiding door één van onze begeleiders; je hebt dus één aanspreekpunt. De meeste van onze begeleiders zijn van Turkse of Marokkaanse komaf en spreken dus jouw taal en kennen jouw cultuur. Dat is belangrijk want individuele begeleiding gaat om het structureren van je dag/week. De begeleiding is daarom gericht op jouw persoonlijke situatie. Als het nodig is, wordt ook je gezin of leefomgeving betrokken. Onze medewerkers begeleiden je ook bij uw integratie in de samenleving of bij dreigend sociaal isolement.

Doelgroep

Woonbegeleiding is bedoeld voor (jong)volwassenen met eigen woonruimte, die niet zelfstandig kunnen wonen maar die niet 24 uur per dag toezicht en begeleiding nodig hebben. Heb jijzelf of jouw naaste wél 24 uur per dag toezicht of begeleiding nodig, kijk dan eens bij onze mogelijkheden voor beschermd wonen.

Om in aanmerking te komen voor woonbegeleiding heb je een indicatie nodig. Prima Zorg en Welzijn levert individuele begeleiding in álle Brabantse gemeenten. Wij ondersteunen jou kosteloos in het aanvragen van een indicatie. Vul het contactformulier in, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met je op. 

 

3 Voordelen begeleiding individueel

  1. ondersteuning door een vaste medewerker (jouw mentor)
  2. hij of zij is deskundig geschoold én heeft kennis van jouw taal en cultuur
  3. Prima Zorg is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor advies en assistentie

foto begeleider met client

'Wat leuk vind aan het werken bij Primza Zorg en Welzijn? De mensen natuurlijk! Ik vind het heerlijk om elke dag opnieuw met mensen te werken en hen te helpen. Hier kun je écht iets betekenen voor een ander.'

Hatice Aydin, begeleider individueel